Julekalender? Haha! (6)

I dag får de eit utdrag frå jobbkvardagen min. Eg elskar spam. Her er ein e-post me fikk i helga, det er nokre absolutt kostbare parti her. De får heile sulamitten, så kan de riktig kose dykk.

Hei,

Jeg er Elena, har jeg 33 ar gammel og jeg skriver til deg fra en provins i Russland.

Jeg jobber pa biblioteket, og etter min jobb jeg lov til a bruke datamaskinen nar det er mulig. Jeg finded flere adresser i Internett, og jeg bestemte meg for a skrive til deg dette brevet.

Jeg har datter 9 ar gammel, forlot faren oss, og vi lever med min mor.

Pa grunn av den uutholdelige varme vaeret i sommer, nesten alle av poteter og gronnsaker blir torre i hagen var. Mange skog brant ned. Vi ble domt til sult, og vi spended alle vare sma besparelser a kjope flere sekker med poteter for den kommende vinteren (det er forferdelig, fordi prisen pa poteter ble na 2-3 ganger dyrere enn i fjor).

Nylig min mor mistet jobben pa grunn av dype krisen i var region, og na er var situasjon blir haplos.

Gass og elektrisitet er svaert kostbare, og vi kan ikke rad til a varme vare hjem amy mer.

Vinteren kommer, og vaeret i var region er minus 10 grader allerede. Vi vet ikke hva jeg skal gjore, og vi er veldig redde.

Den eneste mulige maten a varme vart hjem er a bruke portable kokeapparatet at oppvarming av brennende tre. Vi har en tre-sparing i laven var og denne ovnen vil varme var Home hele vinteren for uten kostnad for oss.

Dessverre kan vi ikke kjope denne ovnen i vart lokale marked fordi verdien av denne ovnen er 8.429 rubler, og det er veldig dyrt for oss (Equival. av 196 Euro).

Hvis du har noen gamle baerbare ovnen, og hvis du ikke bruker det lenger, vil vi vaere veldig takknemlig om du kan donere den til oss og ordne transport av ovnen for oss (vi bor 200 km fra Moskva).
Dette ovner er forskjellige, de er vanligvis laget av stopejern og veier ca 100 kg.

Jeg onsker deg en riktig God Jul og et Godt Nytt ar. Jeg onsker at det nye aret 2011 vil bringe deg Lykke, god helse og alle dine drommer vil ga i oppfyllelse.

Elena.

P.S. Jeg beklager feil i dette brevet, oversatte jeg det med hjelp av google-oversetter og ordbok. Vennligst svar pa engelsk, siden jeg studerte det pa skolen. Hvis du svarer i Norge spraket, kan jeg ikke forstar deg.a

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.